Welke yogastijl past bij mij?

Wanneer u wil beginnen met yoga wordt u overspoeld met informatie en komen de exotische yoga-namen u niet bekend voor. Welke stijl beantwoord het beste aan uw behoefte? Voor u begint na te gaan welke stijl het beste bij u past, is het nodig om verschillende lessen te proberen. Hieronder kan u verschillende stijlen terugvinden die u zullen helpen om u makkelijker te oriënteren.

Hatha yoga

Hatha yoga is de meest populaire vorm van yoga. Alle andere stijlen stromen vanuit deze stijl. Meestal bestaan de lessen uit yoga posturen, ademhalingsoefeningen en een finale images-3relaxatie.

yoga lessen variëren volgens de lesgever. De schakelingen zijn meestal traag en de houdingen lang. Hatha-yoga is geschikt voor bijna iedereen. Als u wenst om kalmer te worden, minder gestresseerd te zijn en meer energetisch. U wenst yoga houdingen op uw eigen tempo te ontdekken dan is hatha-yoga het meest geschikt voor u.

Ashtanga yoga

Deze vorm van yoga is de meest populaire vorm van yoga. Ashtanga yoga is een heel dynamieke stijl dat een goede fysieke conditie vereist. De Ashtanga reeksen worden voorgesteld aan de hand van de moeilijkheidsgraad en worden dus per reeks moeilijker. Voor dat u aan een andere reeks begint is het van essentieel belang dat u de vorige reeks perfect beheerst. Deze yoga stijl is uitstekend voor wie aan zijn conditie en uithoudingsvermogen wil werken. In het algemeen is Ashtanga yoga bestemd voor jongere mensen die al een sportieve achtergrond hebben en een intense fysieke activiteit wensen te beoefenen.

Power yoga

Power yoga werd ontwikkeld in de Verenigde Staten en stroomt van Ashtanga yoga uit. Docenten wilden Ashtanga yoga toegankelijk maken voor studenten en de fysieke intensiteit te behouden. Anders dan Ashtanga yoga houdt Power yoga geen rekening met een opeenvolging van reeksen. Power yoga, wordt gezien als een fysieke training en is heel dynamiek. Deze vorm wordt zeer geapprecieerd door atleten .