Wat is Yoga?

Yoga is een populair lichaamsbeweging en is afkomstig uit India . U kan lessen volgen in recreatiecentra, gezondheidsklinieken in uw gemeente of grote steden. Er zijn lessen mogelijk voor kinderen, oudere personen, mensen die met stress kampen, zwangere vrouwen, atleten, …

Yoga is geschikt voor iederwp-1465200708621een. De lessen gaan meestal door in groepen in een gezellige omgeving zonder competitie. Yoga vereist geen specifieke kennis.

Dankzij yoga is het mogelijk om op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak terug gezonder te worden. Het praktijk draait allemaal rond ‘asanas’, oefeningen rond ademhaling, relaxatie en meditatie. Als je asanas-oefeningen op regelmatige basis beoefent, versterk en verkrijg je een strakker lichaam. Dat allemaal met respect voor de limieten en capaciteiten van het lichaam. Deze praktijk heeft een rustgevend effect op de geest.

Pranayama leert ons om correct, regelmatig en traag te ademen. Een correcte beademing zorgt voor een gezonde lichaam en vitaliteit. Met een diepe en trage beademing kan je emoties gebonden aan ademhaling controleren en emotionele schommelingen vermijden.

Ontspanning is een belangrijk deel van yoga. Het is dankzij de diepe ontspanningsoefeningen dat de fysieke en mentale spanningen van het lichaam en geest verwijderd worden en dat de negatieve effecten van stress (hoofdpijn, depressie, problemen, met vertering, slapeloosheid, enz.) geleidelijk aan verdwijnen.

Meditatie is het hart van yoga. Deze beoefening ontwikkelt onze capaciteit om van het leven te genieten. Het helpt eveneens om ons te concentreren en geeft ons de kans om te ontdekken dat in elk van ons, onder de mentale golven, een oceaan van rust, vrede en sereniteit bestaat.

Yoga is geen religie maar een filosofie en een praktijk gebaseerd op de principes van een levenswijsheid voor iedereen. Het maakt niet uit welk religie of geloof u heeft. Yoga is voor universeel en iedereen kan het beoefenen.

Iedereen kan het, jij dus ook!