Starten met yoga

U hebt eindelijk besloten om aan Yoga te beginnen? Fantastisch. Maar u weet niet hoe u het moet aanpakken noch waar te beginnen? U wilt geen tijd verliezen door talloze websites te bezoeken om eindelijk te beslissen of u het gaat doen of niet? Hieronder vindt u de nodige informatie voor u aan Yoga moet beginnen.

Laat u onde
rzoeken bij uw dokter

Ga na bij uw dokter of u aan Yoga mag beginnen. Sommige studio’s vragen een medisch attest om te zien of u in goede gezondheid verkeert en om zeker te zijn dat Yoga geen slechte gevolgen voor uw lichaam heeft.

Vind de Yoga st060215alexandriacrowbackbendinversionijl die bij u past

Er bestaat niet enkel 1 manier om aan Yoga te doen. Er bestaan verschillende stijlen en aan u om uit te vinden welke bij u past. U kan verschillende stijlen zelf proberen of u kan eens zien op onze rubriek ‘Welke yogastijlen past bij mij?’

Vind de gepaste studio

Probeer uw eerste les te volgen in een vertrouwde omgeving. U zult meer op uw gemak zijn. Als er opendeurdagen zijn dicht bij uw woon- of werkomgeving grijp de kans! U zult kennis maken met andere beginners in een ontspannen en soms leuke omgeving.

Als u onzeker bent probeer dan een les te volgen met een kennis. Als de les slecht verloopt, dan hebben jullie beiden toch een leuk moment gehad.

Hydratatie en voeding

Het is aangeraden om twee uur op voorhand niets meer te eten.

Als u eet kan u tijdens de twist positie of hoofd omlaag een onaangename sensatie ervaren. Wat drank betreft, raden wij u natuurlijk aan om alcohol te vermijden die voor onevenwicht zorgt. Traditioneel gezien wordt er tijdens een Ashtanga Yoga les niet gedronken. Uw prof zal u hieraan niet doen herinneren. Dit heeft te maken met het feit dat u u niet comfartbel zult voelen tijdens sommige posturen. Als u het nodig vindt om te drinken, twijfel dan zeker niet om een kleine hoeveelheid water te drinken.