Beste lezer, welkom op de website.

Denk je eraan om aan yoga te beginnen? Weet u niet goed waar u uzelf moet informeren, wat de regels zijn en waarmee je rekening moet houden? Dan ben je op deze website op het juiste adres.

Het is geen verassing dat yoga steeds populairder wordt. In onze drukke en stressvolle maatschappij bied yoga de beste manier om aan je lichaam en geest te werken. Iedereen kan het, u ook! Wij vinden het interessant om onze kennis met u te delen.

Het woord « Yoga » betekent: “verenigen”, “beheersen”, ook wel “herboren”. Yoga is een eeuwenoude wetenschap en is afkomstig uit India, gebaseerd op een systeem dat de unie tussen harmonie en het lichaam, mentaal en geest wil ontwikkelen. Yoga is geen religie maar een filosofie en een praktijk gebaseerd op de principes van een levenswijsheid voor ieder. Het maakt niet uit welk religie of geloof u heeft. Yoga is universeel en iedereen kan het beoefenen.

Weet u al alles over Yoga? Het antwoord is neen! Als je je in yoga verdiept dan realiseer je je pas hoe ontzettend breed Yoga eigenlijk is. Het is een manier van leven dat alle vlakken van je leven aanraakt. In het westerse leven is de zin van Yoga een lichamelijk opvoeding om fit te blijven en ziektes te voorkomen. Deze opvatting is niet fout maar yoga is veel meer dan dat. Op deze website vindt u een verzameling van praktische informatie in verband met yoga.

Veel leesplezier toegewenst!